Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste paal 7,8 hectare geslagen

Duitse kwekerij Steiner groeit naar 20 ha

Tholen - Er wordt gebouwd in Zuid-Duitsland. De eerste paal van de nieuwe kas van Kwekerij Steiner is vorige week de grond in geslagen. Met de uitbreiding van 7,8 hectare groeit het bedrijf naar nagenoeg 20 hectare kas.



Groei
Twee jaar geleden nog maar bouwde de Duitse familie Steiner een kas van 12 hectare. Dat was al een opvallend groot project in de Zuid-Duitse regio. Vorig jaar werd deze kas aangesloten op aardwarmte. De producten van de kwekerij, paprika's en tomaten, worden onder regionaal merk in de regio afgezet.

Nieuwe kas
Nu zijn ze toe aan een nieuwe uitdaging: uitbreiding van het areaal en van het assortiment. Vorige week is de eerste paal van een nieuwe kas van 7,8 hectare in de grond geslagen. In de bestaande kas komen volgend jaar dan enkel tomaten te staan. In de nieuwe kas komen zowel paprika's als komkommerplanten te staan: een nieuw product voor de telers.

Looije Agro Technics
Er moet tempo gemaakt worden met de bouw: de extra meters moeten rond de jaarwisseling gebruiksklaar zijn. Naar verluid omvat de investering tussen de 12 en 13 miljoen euro en levert het voor 40-50 personen werk op. De bouwbegeleiding wordt gedaan door het Nederlandse bedrijf Looije Agro Technics.


Voor meer informatie:
Looije Agro Technics
Stelvenseweg 11, 4921 PL Made NL
Telefoon: +31 (0)162 - 684 336
E-mail: info@lat.nl
http://www.lat.nl/nl-NL/

Publicatiedatum: