Nieuwe methode verlengt houdbaarheid bladgroenten
De beperkte houdbaarheid heeft een negatieve invloed op de verkoop. Soms wordt wel 50% van de oogst weggegooid vanwege natuurlijk verval van de plant. De methode is uitgevonden door dr. Rivka Elbaum van de HU's Faculty of Agricultural, Food and Environmental Quality Sciences in Rehovot. Er zijn al succesvolle testen geweest met een goedgekeurd supplement dat volgens de universiteit een positieve invloed heeft op de gezondheid. Elbaum doopt de afgeknipte bladeren in een oplossing die het verval tegengaat. Experimenten wijzen uit dat veroudering en bruine bladeren worden tegengegaan in zowel sla blaadjes als Arabidopsis, een kleine bloemenplant, die verwant is aan kool en mosterd.
Yissum CEO Yaacov Michlin: "De nieuwe methode van dr. Elbaum is een slimme, goedkope oplossing om het verouderingsproces in bladgroenten tegen te gaan en de houdbaarheid te verlengen. Dit verhoogt de marktwaarde van bladgroenten, die een groot deel uitmaken van de AGF-sector."