Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekers TTO houden excursie naar Middenmeer

Telersvereniging Tuinbouw Techniek Ontwikkeling (TTO) organiseerde vrijdag 10 april een excursie voor haar leden met het thema: "Energievoorziening Centraal of decentraal". De bus reisde met zo'n 35 kwekers af naar Agriport A7, waar het aardwarmte project en de bouw van het Microsoft datacenter werd bekeken. Daarnaast werd er een bezoek gebracht aan CombiVliet en Kwekerij Helderman. Na de rondgang door deze bedrijven werden de kwekers d.m.v. een presentatie bijgepraat over Energie Combinatie Wieringermeer (ECW). "Het is een gebied waar je niet zo vaak komt. De excursie van TTO is een goede mogelijkheid om dit soort projecten te bezoeken en hierover met collega's van gedachten te wisselen" aldus één van de kwekers.



Nadat de bus gearriveerd was in Middenmeer, werd er een tour gemaakt langs diverse imposante projecten. Het aardwarmte project is bekeken en besproken. Ook is men bijgepraat over het datacenter (kosten 2 miljard) wat Microsoft momenteel aan het bouwen is. Dit biedt mogelijkheden voor energie-uitwisseling tussen Microsoft en de kwekers op Agriport A7.

Het eerste bedrijfsbezoek vond plaats bij CombliViet op de vestiging NoordVliet. De groep kwekers werd ontvangen door Roy van Vliet, die middels een presentatie een interessante toelichting gaf over de achtergrond en opzet van de gehele organisatie. Om met eigen ogen te ervaren hoe het bedrijf in elkaar zit volgde er een rondleiding, waar met name op de techniek werd ingezoomd.



Vervolgens was de groep te gast bij Kwekerij Helderman, waar men door Barry Helderman o.a. werd bijgepraat over de laatste ontwikkelingen van het aardwarmteproject en de samenwerking tussen de kwekers in het gebied. In de presentatieruimte van Kwekerij Helderman namen de kwekers vervolgens plaats om door Harry Hendriks van Energie Combinatie Wieringermeer (ECW) meegenomen te worden in het verhaal achter de samenwerking ECW en technische uitdagingen en mogelijkheden. Dit bracht een interessante discussie op gang en gezien de vele vragen zijn de kwekers weer aan het denken gezet.
In de bus op de terugrit naar het Westland werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog lang nagepraat over de geslaagde excursie.

TTO is zes jaar geleden opgericht om technische innovatie gezamenlijk ter hand te nemen. De groeiende vereniging (allen primaire bedrijven) heeft een landelijke dekking en vertegenwoordigt ca. 10% van het glasareaal met de top van de moderne bedrijven. Momenteel heeft de vereniging 66 leden.

Vijf maal per jaar wordt er een TTO excursie georganiseerd waarbij er diverse praktijkbedrijven worden bezocht. Ook worden de leden dan bijgepraat over de voortgang van de vereniging en over de resultaten van de diverse technische onderzoeken.


Voor meer informatie, neem contact op met TTO
E-mail: info@tto.nu
Telefoonnummer: 0174-385600
Website: www.tto.nu

Publicatiedatum: