Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jonathan Vandesande, Weiss:

"Wisselvallige prijzen maken komkommers moeilijker te verhandelen"

Tholen - Het is mooi weer, dus de zomergroenten zijn in trek. Producten als sla, tomaten, komkommers worden veel verhandeld. Volgens Jonathan Vandesande van de firma Weiss is er momenteel veel vraag naar sla in Duitsland. "We hebben vandaag (21-04) nog aardig wat sla verkocht. De zon heeft natuurlijk grote invloed op de afname. In Duitsland zelf hebben ze nog niet voldoende eigen productie, maar dat kan van de een op andere dag veranderd zijn. Naar verwachting zal de productie daar de komende tijd toenemen en valt het voor ons helemaal stil."



Ophoudprijs komkommers?

Jonathan geeft aan dat de sla rond de 20 cent lag vandaag. "Het is een stuk hoger geweest in de afgelopen tijd. Slatelers hebben een goede winter gehad. De productie ligt momenteel heel hoog. Nu de zon schijnt, groeien de sla en andere groenten razendsnel in zo'n serre. Hetzelfde geldt voor komkommers. Ik zag op de veiling dat er echt massa's worden aangevoerd. Mogelijk halen ze morgen (22-04) wel de ophoudprijs. Het zal in ieder geval niet veel schelen. Vandaag werd er van 12 tot 15 cent gegeven. De productie neemt enorm snel toe. Vorig seizoen was de komkommer ook zo'n volatiel product. Om te verhandelen is het moeilijker geworden. Ofwel heb je prijzen van boven de 10 euro per kist, ofwel raak je ze voor 2 euro bij wijze van spreken aan de straatstenen niet kwijt."

Als het gaat om tomaten, ziet hij een relatief goede markt. "Er zijn nog wat Spaanse en Marokkaanse op de markt, maar de Belgische zijn van betere kwaliteit en prijzen zijn heel redelijk." Paprika-telers hebben volgens hem een goede week achter de rug. "Het hoogtepunt was 3 euro per kilo voor rode paprika's."

Voor meer informatie:
Jonathan Vandesande
J. Weiss bvba
Kempenarestraat 52
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 15 55 20 11
Fax: +32 15 55 30 02
www.weiss.be