Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
te weinig werknemers voor de oogst

VS: aspergeoogst extreem vroeg

De aspergeoogst in de VS startte dit jaar eerder dan ooit. Doordat velen niet hadden gerekend op de vroege start is er een tekort aan werknemers op dit moment. De werknemers van Monte Schilperoort begonnen 30 maart met de oogst op het Harrah-areaal. Dit is de eerste keer dat de oogst is gestart in maart. Elders waren er zelfs al leveringen op 23 maart. "Dit is een vreemde situatie," vindt Alan Schreiber, directeur van de Washington Asparagus Commission. Alle oogst voor 5 april wordt als te vroeg gezien in deze sector. Dit jaar was er een milde winter en was het erg warm in maart. Er is hierdoor al 4.000 hectare aan asperges klaar om te oogsten.

Tot nu toe betekende dat een goede prijs voor telers, zei Schreiber. De prijs bedraagt zo'n $ 56 (€ 53) voor een doos van 28 pond. Dat is een paar dollar boven het gemiddelde. In de supermarkt wordt ongeveer $ 3,50 (€ 3,31) per halve kilo gerekend.

Publicatiedatum: