Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Goede start van nieuw wortelseizoen

"Meestal begint de worteloogst in SiciliĆ« medio maart. Door de hoge temperaturen en overvloedige neerslag in de winter waren er minder opgeslagen producten beschikbaar. Dit leidde tot hogere prijzen en tot een grotere vraag naar nieuwe wortelen," stelt Patrizia Calabrese, salesmanager van OP Consorzio Fonteverde. De producent bezit voor de teelt van nieuwe wortelen een areaal van ongeveer 1.300 hectare, net als in 2014, en de productie is goed.



"De binnenlandse markt is momenteel heel levendig. Het seizoen 2015 ziet er tot nu toe dus goed uit. Optimaal voor de telers is als een goede opbrengst per hectare wordt gecombineerd met bevredigende prijzen. Dat moet dit jaar mogelijk zijn."

Sponsering van "L'ortofrutta e lo sport"-project
Een gezonde levensstijl moet een goed dieet en lichaamsbeweging combineren. "Onze deelname aan de L'ortofrutta e lo sport (Groenten en sport)-project, gepromoot door Italia ortofrutta, is onze manier om sportorganisaties te ondersteunen. Het helpt ons ook onze producten te promoten en de consumptie te verhogen. We weten dat het een ambitieuze doelstelling is, maar we zijn bereid om het te proberen."



"We zullen een bijdrage leveren door het uitdelen van frisse, nieuwe wortelen. Zo leveren we Ispica- wortelpakketten op het Italiaanse Cross Country Running Championship in Fiuggi."



Contact:
Patrizia Calabrese, sales manager
OP Consorzio Fonteverde
C.da Fontanazza CP.69
97014 Ispica (RG)
Tel.: +39 (0)932 951484
Fax: +39 (0)932 951200
Email: patrizia@fonteverde.com
Web: www.fonteverde.com

Italia Ortofrutta Unione nazionale
Via Alessandria, 199/c
000198 - Roma
Tel.: (+39) 06 8551695
Fax: (+39) 06 8417810
Email: info@italiaortofrutta.it
Publicatiedatum: