Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Lex Ophorst (Rainbow): "Gevolgen kou en hagel minimaal"

Aanvoer Spaanse kasgroenten weer stuk hoger dan vorige week

Tholen - De huidige marktsituatie van de Spaanse kasgroenten is volgens commercieel Manager Lex Ophorst van Rainbow International redelijk te noemen. "Ten opzichte van vorige week laten de meeste kasgroenten wel een lichte daling in de prijs zien. De aanvoer is deze week alweer een stuk hoger dan vorige week en de exceptionele prijzen van vorige week zorgden ervoor dat klanten een tijdelijke wisseling in het assortiment doorvoerden omdat het simpelweg te duur werd."

"De komende weken worden er wel grotere hoeveelheden tomaten verwacht, vooral uit de hoek van Marokko. Je kon de afgelopen dagen al merken dat de aangeboden aantallen vanuit Perpignan snel toenamen", zegt Lex. "De Israëlische paprika's zijn op dit moment in Europa moeilijk te verkopen. De enige vragende markt is Oost-Europa. Daarnaast worden er op dit moment weer veel paprika's direct vanuit Israël richting Rusland verkocht. Dit zal ervoor zorgen dat het volgende week allemaal weer wat gezonder is."



Gevolgen hagel minimaal
"Kwalitatief blijft de Israëlische paprika ook dit jaar weer achter op de Spaanse paprika. In Spanje hebben ze het de laatste jaren goed voor elkaar en dat betaalt zich uit in een goed, houdbaar product. De gevolgen van de kou en de hagel de afgelopen week zijn minimaal. Er is maar een klein gebied verwoest door de hagel en de kou heeft eigenlijk alleen op de korte termijn voor een dalende aanvoer gezorgd. Alleen de courgette zal de komende week nog goed aan de prijs blijven", verwacht Lex.



Volgens de handelaar heeft de Hollandse belichte teelt steeds meer concurrentie van de betere kwaliteit van Spaanse producten. "Daarentegen is de belichte trostomaat nog steeds vele malen mooier en langer houdbaar dan de Spaanse trostomaat. Deze week is Rainbow International ook weer begonnen met de verkoop van de eerste belichte groene paprika's. Dit verloopt nog moeizaam omdat we moeten concurreren met Spaans product, wat stukken goedkoper is. Ook duiken hier en daar al de eerste Hollandse aubergines op. Nederlandse komkommers zijn alweer enkele weken verkrijgbaar. We zijn erg vroeg dit jaar."

Voor meer informatie:
Lex Ophorst
Rainbow International BV
Poortcamp 9
2678 PT De Lier
T. +31 174 52 41 22/46
F. +31 174 52 41 19
lex@rainbowgrowers.nl
www.rainbowgrowers.nl