Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische gewasbescherming met banker plants

Zogenaamde 'banker plants' zijn planten, die voeding bieden aan gewasbeschermende insecten. De sleutel tot biologische gewasbescherming ligt in het tegengaan van kwalijke insecten met teelt-bevorderende insecten. Wanneer die laatste parasiteren op de kwalijke insecten, kan het gebeuren dat zij zonder voedsel komen te zitten en sterven. Dat kan weer tot gevolg hebben dat populaties kwalijke insecten groeien en daarom is men op het idee gekomen in de buurt van de te telen gewassen extra voedselbronnen voor de teelt-bevorderende insecten te zetten: de 'banker plants'. Behalve een betere bescherming van de gewassen kan dit een besparing op kosten betekenen.


Voorbeelden van veel gebruikte banker plants systemen.

In de sierteelt zijn er een aantal veel voorkomende banker plant systemen. Zo wordt haver en tarwe veel gebruikt voor bladluizen, sierpaprika en wonderbomen voor trips en toorts voor wittevlieg.


Telers kunnen bladluizen in de koeling opkweken en die om de zoveel tijd gedoseerd op het gewas loslaten.
Publicatiedatum: