Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse suikermaissector trekt aan

Suikermais is goed voor 20% van de verwerkte groentensector in Frankrijk. Er zijn 1.000 maistelers en 6 verwerkingsbedrijven, die 1.500 werknemers in dienst hebben. Frankrijks grootste maisproducerende regio is Aquitaine waar 85% van het areaal waarop mais wordt verbouwd, zich bevindt. De grootste maisverwerkende bedrijven in Frankrijk zijn: Bonduelle, GĂ©ant Vert, Conserve de France, Daucy en ARDO.

2013 was een relatief slecht jaar voor de Franse sector wegens lage oogstopbrengsten door slecht weer in de lente. Daarbij kwam Polen op als een sterke concurrent. Hierdoor zakte de positie van Frankrijk op de internationale markt.

Ook in 2014 is de Franse maismarkt maar traag gegroeid. In Frankrijk werd 22.500 hectare ontgonnen. Dit is weinig in vergelijking met de 37.000 hectare in Hongarije. Bonduelle heeft een diepvriesfabriek gekocht in Canada om de Amerikaanse markt beter van dienst te kunnen zijn. Dit zou de Franse maisproductie een nieuwe exportmogelijkheid bieden.

Andere uitdagingen, die de Franse markt moet overwinnen om bij de grootste leveranciers ter wereld te blijven behoren zijn: het verhogen van maisconsumptie in Frankrijk zelf, het sluiten van nieuwe handelsovereenkomsten met Canada en de VS voor 2016-17 en een aantal reguliere zaken, waaronder meer onderzoek naar bescherming van het maisgewas.

Publicatiedatum: