Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Daling witlofoogst en witlofprijzen

Het witlofseizoen is in volle gang, maar volgens deRelaxnews nationale prijs barometer van verse producten is de prijs deze weekgedaald met 7% tot € 2,02 / kilo.

Frédéric Le Vigoureux, directeur van de APEF (vereniging vanwitlofproducenten in Frankrijk) legt uit dat witloftekort is te wijten aande daling van het aantal telers. Er werd dit jaar minder geplant, net alsvorig jaar. "Er wordt 10-15% mindergeproduceerd dan normaal." Terwijl de Franse productie normaal 1.000 ton witlofper dag bedraagt, is dat nu slechts 850tot 900 ton. "We hebben momenteel een productie van 4.500 ton per week invergelijking met 5.500 ton. Dus de daling is groot", legt Le Vigoureuxuit. Er zijn bijna 500 witlofproducenten in Frankrijk, waarvan 95% in de regioNord-Pas-de-Calais en Picardië.

De huidige prijzen zijn gedaald tot € 2- € 2,50 / kgin de supermarkten, afhankelijk van het ras en met uitzondering van specialeaanbiedingen waarbij de prijs ongeveer € 1,49 / kilo bedraagt. Producentenverkopen op dit moment voor € 1- € 1,40 / kg, afhankelijk van het type vanwitlof.

Witlof is een product voor klanten in grotesupermarkten zoals Carrefour, Auchan en Lidl. In de horeca wordt witlof nogminder verbruikt. Volgens Le Vigouroux is de daling van de wintergroente tewijten aan de concurrentie van andere producten, zoals veldsla, Sucrine saladeen ijsbergsla. 


 
Publicatiedatum: