Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Courgettes uit Almeria varen wel bij laag aanbod Marokkaanse courgettes

De tropische regen, die de oogst aan de oostkust van Marokko trof, heeft ervoor gezorgd dat er aanzienlijk minder courgettes worden geƫxporteerd vanuit Marokko naar Europa.

Hierdoor is binnen tien dagen de gemiddelde kiloprijs van de Spaanse courgette sterk gestegen, afhankelijk van het ras. Gegevens van de Andalusische overheid tonen aan dat in november de productie is gestegen met 25% in vergelijking met de novembermaand van het voorgaande jaar.

De lange komkommer is echter onder de 30 cent per kilo gebleven als gevolg van het grote aanbod door de hoge temperaturen en de afnemende vraag op de externe markten. De lange komkommer wordt verkocht voor een prijs tussen de 28 en 15 eurocent. De Franse variant schommelt tussen de 55 cent en de 40 cent en de zwarte korte komkommer komt voor een bedrag tussen de 50 en 30 cent per kilo op de markt. De groene boontjes komen afhankelijk van het type voor een bedrag tussen de 2,70 euro en de 1,50 euro per kilo op de markt.

De aubergine blijft laag in prijs vanwege het grote aanbod van naar schatting 30% meer dan in het voorgaande jaar. Afhankelijk van het ras schommelt de kiloprijs tussen de 0,82 eurocent en de 24 eurocent. De prijs van tomaten is de laatste 7 dagen gezakt. Afhankelijk van het ras schommelt het bedrag tussen de 70 en 26 cent per kilo.

Het aanbod van de paprika blijft hoog en de prijzen gemiddeld, omdat veel producenten de groente zoveel mogelijk behouden voor de feestdagen. Afhankelijk van de soort schommelt de kiloprijs tussen de 85 en 42 cent.
Publicatiedatum: