Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwaliteitslabel voor Franse witloof

Noord-Franse telers van grondwitloof zijn er na een proces van 6 jaar in geslaagd om een 'Label Rouge' te verdienen voor hun product: de Pévèle witloof. "Het voelt als erkenning en is het resultaat van hard werken voor mensen zoals ik," zegt Annick Rouzé.

Volgens Pascal Delebecque, Hoofd Ontwikkeling van Phalempin, duurde het zo lang voordat de telers het label kregen, omdat zij aan drie criteria moesten voldoen: de traditionele landbouw, een goede bewaring en een knapperige textuur.

Alhoewel 'Label Rouge'-producten worden verkocht tegen prijzen die slechts iets hoger zijn dan normaal, is het label voor consumenten een echte garantie van kwaliteit.

Publicatiedatum: