Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Interpolis en Avéro Achmea komen sector tegemoet

Brandverzekering ook voor kassen zonder brandvertragende schermdoeken

Interpolis en Avéro Achmea verzekeren ook na 1 januari 2017 het brandrisico van glastuinbouwbedrijven zonder brandvertragende schermdoeken. Hiervoor maken zij gerichte afspraken met ondernemers om het risico op het ontstaan van brand in de kas te beperken. Ontwikkelingen in de sector zijn hiervoor de aanleiding.

Signalen uit de sector
Interpolis en Avéro Achmea ontvingen signalen dat het niet haalbaar is om alle brandbare schermdoeken voor 1 januari 2017 te vervangen. De minder snelle vervanging van schermdoeken wordt onder andere veroorzaakt door de financiële situatie van veel glastuinbouwbedrijven. Het is voor iedereen belangrijk dat het brandrisico van glastuinbouwbedrijven verzekerd blijft. Samen met de sector en betrokken partijen zoals telersgroepen en financiële instellingen, is daarom gezocht naar alternatieven om het brandrisico te verkleinen.

Brandvertragende schermdoeken blijven noodzakelijk
Bij nieuwbouw en vervanging installeert de glastuinbouwondernemer brandvertragende schermdoeken, deze voorwaarde blijft van toepassing. Als overbrugging verruimen Interpolis en Avéro Achmea de voorwaarden van de brandverzekering. Acceptabel brandrisico in de glastuinbouwsector blijft hierbij het uitgangspunt.

Aanvullende maatregelen voor ondernemers met brandbare schermdoeken
Het risico op snelle uitbreiding van brand door brandbare schermdoeken blijft groot. Om het risico op het ontsteken van deze schermdoeken te beperken, stellen ze aanvullende preventievoorwaarden. Dit betekent dat de glastuinbouwondernemer met brandbare doeken voor 1 januari 2017 de volgende acties neemt om de brandverzekering per 1 januari 2017 te behouden:Informeren van relaties
In december ontvangen glastuinbouwrelaties met een Interpolis Bedrijven Compact Polis® Agrarisch of een Topland Glastuinbouwpakket een brief met specifieke informatie.Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


B&W Installaties verzorgd verzekeringsmetingen conform de richtlijnen van Interpolis en Avéro Achmea.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor de diverse mogelijkheden.

info@benwinstallaties.nl
tel 0174-210320
B&W Installaties BV, Monster - 2014/11/28 15:42:10.000© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven