Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"product met wereldwijde toekomst"

Amerikaanse slateler gaat van van vollegrond de kas in

Tanimura & Antle, een vollegrondsteler uit Amerika, gaat sla telen in een kas. Wereldwijd wordt de meeste sla nog altijd in de open lucht geteeld. Door de populariteit van sla in alle internationale keukens kán het een heel aantrekkelijke optie zijn om er een kasteelt van te maken. De sla-teelt komt in een KUBO-kas te staan. JB Pompen levert en installeert voor het project een compleet nevelsysteem.


JB Pompen levert en installeert voor KUBO Greenhouse Projects uit Monster een compleet nevelsysteem bij sla kwekerij Tanimura & Antle in Livingstone in de Amerikaanse staat Tennessee (foto Jeroen van den Berg)

Tanimura & Antle is een buitenteler in het groot: het bedrijf in de Amerikaanse staat Tennessee heeft meer dan 1000 hectare aan teelten. Die staan bijna allemaal buiten, zoals de sla. Buiten is sla echter een heel inefficiënte teelt. Opbrengsten zijn onder de maat, net als de kwaliteit. Veel water en voedingsmiddelen worden verspild. Om het over de voedselveiligheid nog maar niet te hebben.

High-tech sla telen in een kas levert een compleet ander – en interessant – business model op. Een eerste proef in een verouderde kas van 5 hectare verliep veelbelovend. Daarom heeft KUBO nu de opdracht gekregen om een hypermoderne kas van 1,5 hectare neer te zetten. Die ontwikkeling kan weleens een kickstarter zijn voor veel meer ondernemers die kansen zien in een onderbelicht product: sla. Rendementen ligger veel hoger, afzet is verzekerd. Wie volgt?


Rick Antle in de sla velden van Tanimura & Antle, Salinas Californië



Voor meer informatie:
KUBO Greenhouse Projects
[email protected]
www.kubo.nl

 

Voor meer informatie:
JB Pompen
Jordy van den Berg
tel (0174) 28 77 63
www.jbgroep.nl
[email protected]




Publicatiedatum: