Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Productie ijsbergsla gedaald

Volgens Proexport is er een aanzienlijke vermindering van de oogstvolumes van ijsbergsla. De organisatie noteerde een daling van 13,2% tussen week 36 en 44 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit seizoen wordt ongeveer 9.530.000 kilo verwacht, vergeleken met de 10.980.000 kilo vorig jaar.

Murcia is de toonaangevende Spaanse regio op het gebied van productie, gevolgd door Andalusiƫ. Murcia en Almeria zijn in feite de grootste leveranciers van Europa, met name in de periode van oktober tot mei. IJsbergsla wordt van alle slasoorten het meest verscheept, met meer dan 75% van alle export, gevolgd door Romaine en andere specialiteiten.

Oorzaken
Onder de genoemde oorzaken zijn een grote aanpassing van de aanplant aan commerciƫle leveringsprogramma's, in een poging om de overproductie van vorig seizoen te voorkomen. Daarnaast heeft men gepoogd om de overlapping van de Spaanse en Europese productie te voorkomen.


Publicatiedatum: