Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel interesse voor vollegrondsdemo in Fijnaart

Ruim 6 weken stond de Rijk Zwaan-locatie in Fijnaart in het teken van de demodagen. Afgelopen woensdag was de laatste mogelijkheid om de vollegrondsdemo te bezoeken. Tot op de laatste dag werd de demo drukbezocht door telers, plantenkwekers, verwerkers en andere business partners uit allerlei landen. Opvallend was dat er dit jaar meer Nederlandse bezoekers kwamen dan voorgaande jaren.
"Door het slechte weer moesten alle zeilen worden bijgezet om het demoveld gereed te krijgen", aldus proefveldcoördinator Arno van Oers. "Maar dat is helemaal gelukt! De bezoekers waren onder de indruk van de nieuwe introducties in o.a. andijvie, spinazie en sla.

Het nieuwe andijvieras Anconi RZ (11-602) trok veel aandacht. Dit ras is een opgericht type, met groen blad, een donkere kleur en is sterk tegen schot. Maar ook een ander bladgewas, spinazie, was in trek bij de bezoekers. "Door de benoeming van het nieuwe fysio van valse meeldauw in spinazie (Pfs:15) is er veel interesse voor onze HR-rassen", vervolgt Arno. "Tijdens de demo namen onze teeltadviseurs de tijd om kennis te delen met klanten en ze persoonlijk advies te geven."

Innovaties in sla

"In sla hebben we elk jaar veel nieuwe rassen en introducties. De speciale slasoort Crunchy Cos, een kruising tussen Romeinse sla en ijsbergsla, had veel bekijks op de demo. Ook op teelttechnisch vlak inspireerde Rijk Zwaan de bezoekers met de N-bemestingsproef in ijssla. De hogere giften 'N' (stikstof) geven een groenere kleur, meer omvang, een hoger oogstpercentage en een betere houdbaarheid. Al met al een hele nuttige test!


bron: Rijk Zwaan
Publicatiedatum: