Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saveol start teelt zeegroenten in kassen

Saveol is begonnen met de teelt van zeegroenten in hun 4,5 hectare aan kassen. De producten die worden aangeboden door Saveol zijn: Criste, Pourpier, Salsola en Salicorne. Saveol is het eerste bedrijf dat zeegroenten verbouwt in kassen. Tijdens een driejarig onderzoek werden de zeegroenten besproeid met zeewater en zout water. Vanwege de hoge lichtgevoeligheid zijn er specifieke technieken ontwikkeld. De totale productie zou in 2014 meer dan 100 ton moeten bedragen. De productie is geheel "ecologisch", aangezien ze niet chemisch worden behandeld. Het telen gebeurt met de hand. 


Salicorne is het belangrijkste ras, waaruit driekwart van de productie bestaat. Salicornia Europea is van Europese afkomst en is het enige ras dat rauw kan worden gegeten. Tussen 2-3ÂșC kan het 12 dagen worden bewaard. "We kunnen het zoutgehalte aanpassen naar de smaak van de klant ", vertelt producent Gilles Fournier. Hoewel zeewater 35 gram per liter bevat, wordt hier tussen de 5 en 20 gram per liter gebruikt. "We verwerken het dezelfde dag of de dag erna. De groenten worden verpakt in bakken van 250 gram voor klanten en in pakketten van 1,2,3 of 5 kg pakketten voor ondernemers. Saveol ontving vorig jaar juli de Interfel's Innovafel-prijs.

Publicatiedatum: