Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Singapore: Gardens by the Bay grootste kas ter wereld

De Flower Dome in Gardens by the Bay in Singapore is volgens het Guinness Book of Records 2015 de grootste kasconstructie ter wereld, bestaande uit één segment. De Flower Dome beslaat 1,28 hectare onder glas. De kolomvrije raster- en boogstructuur maakt een maximale lichtinval mogelijk en bootst bovendien het ideale klimaat van de Middellandse Zee na.




In tegenstelling tot de meeste gematigde kassen die een warm interieur hebben, heeft de Flower Dome (voor het publiek geopend in juni 2012) klimaatbeheersing en een duurzame, energie-efficiënte manier om een koele omgeving na te bootsen.

"We zijn erg blij met het Guinness World Record voor de grootste glazen kas," zegt Dr. Kiat Tan, CEO van Gardens by the Bay. "Toen we de Gardens aanlegden, wilden we ze tot een levendige toeristische bestemming maken, een plek waar families, vrienden en gemeenschappen samen konden genieten van de natuur. De gekoelde kassen zijn een iconisch deel van de tuinen en de erkenning van de Flower Dome als de grootste glazen kas is een prestatie waar we allemaal zeer trots op zijn."

Bekijk hier de prijs.

gardenbythebay.com
Publicatiedatum: