Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tunesië: volume kastomaten omlaag

De kastomatenproductie in Tunesië begon het seizoen met een enorme daling in volume. De CRDA (Commission's Regional Agricultural Development) verwacht dat de oogst dit jaar slechts 500 ton zal bedragen. Vorig jaar was dit nog 1.500 ton. 

Volgens de voorzitter van de Greenhouse Producers Group in Lemgaiess wordt de daling veroorzaakt door ziekten. "Telers wijden zich nu aan de teelt van komkommers, waarbij het risico bestaat dat zij de bodem uitputten, zeker bij een gebrek aan teeltwisseling."

De situatie heeft geleid tot een daling van het aantal kassen in het gebied rondom Kébili, waar momenteel slechts 1.500 kassen zijn ten opzichte van 1.800 kassen vorig jaar. Ahmed Abdedaïem van de CRDA vertelt dat de tomatenteelt in kassen met tweederde is afgenomen. "De productiekosten voor tomaten zijn hoog, zelfs meer dan dubbel zo hoog als die voor pompoenen. Toen de marktprijzen vorig jaar daalden, zagen veel telers zich genoodzaakt met de teelt van tomaten te stoppen." Abdedaïem ontkent dat ziekten in kasplanten de belangrijkste oorzaak zijn van de daling, zeker gezien de vooruitgang in de agrarisch onderzoek en de mogelijkheid om ziekten te genezen.




Publicatiedatum: