Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer kansen voor Botrytis en echte meeldauw naar einde tomatenseizoen

Het einde van het tomatenseizoen nadert, nog even en de koppen gaan eruit. Vanaf die fase laat men, om onder andere vruchten met zo min mogelijk energie te laten afrijpen, de ramen langer dicht met als gevolg een stijging van de RV en daardoor meer kansen voor schimmels als Botrytis en echte meeldauw. Dit is het moment om Luna Privilege toe te passen.

Waarom juist nu?
Luna Privilege moet worden verdeeld in de plant. De verdampende delen van de plant zorgen voor dat transport. Zodra die sapstroom word verstoord door blad te breken of de kop eruit te halen, zal er minder transport van water/ Luna Privilege plaatsvinden waardoor er geen Luna Privilege naar de wond gaat met als gevolg dat er botrytis op de wond kan ontstaan. Daarom het advies om het middel toe te passen voordat de kop eruit gaat!

Toepassen Luna Privilege
Door Luna Privilege te druppelen voordat de kop eruit wordt gehaald (zie positionering) worden de tomatenplanten voor enige weken beschermd tegen Botrytis en echte meeldauw (zie ook de afbeeldingen hieronder). Het middel werkt optimaal als het preventief wordt toegepast op een actief gewas. Wacht daarom niet te lang!

Advies

Opname is belangrijk. Daarom dient Luna Privilege bij de eerste beurten van de dag bij de plant te worden aangeboden. De benodigde dosering is een liter per hectare. Sturen naar een minimale drain gedurende de dag is de beste manier om het middel in de plant te krijgen.





Resistentiemanagement

Dit middel bevat de werkzame stof fluopyram. Fluopyram behoort tot de Succinate dehydrogenase inhibitors. De Frac code is 7. Bij dit product bestaat kans op resistentieontwikkeling. In het kader van resistentiemanagement dient u de adviezen die gegeven worden in de voorlichtingsboodschappen op te volgen.

Voor meer informatie:
Bayer CropScience
http://www.bayercropscience.nl/
Publicatiedatum: