Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roel de Bakker over Foundation:

“Met smaak kies je voor de lange termijn”

Tholen - "Ik heb nog nooit zulke mooie planten gezien", vertelde tomatenteler Bart van De Bakker Westland op de open dag van Foundation, woensdag 10 september in Kwintsheul. Het ras ging midden december de kas in en blijft daar tot december staan. "Een jaarrond teelt", constateert teler Roel de Bakker.


Roel de Bakker


Veronique Savelkoul en teeltadviseur Erik Broek

Jaarrond
Kwekerij De Bakker teelt sinds dit jaar de Foundation-tomaat, die vorig jaar geïntroduceerd werd door Nunhems. Het teeltbedrijf zette in op een meer kwalitatieve tomaat met smaak. Tomatenteler Roel de Bakker van kwekerij De Bakker is positief gestemd over de Foundation: "Qua smaak, houdbaarheid en kwaliteit is de Foundation van goed niveau. De teelt van de Foundation gaat lang door, tot december. We ontsmetten de kas een paar weken later en beginnen meteen weer met het nieuwe seizoen. We zullen, met een goed najaar, zeventig kilo per m² halen. Daarmee blijft hij iets achter op het standaard grove ras, maar je kiest met smaak in de handel voor lange termijn. We moeten van dat kortetermijndenken af."





Geen piekweken
Harm Ammerlaan, van Nunhems, licht toe: "De Foundation geeft in de zomer een constante productie en kent niet de piekweken van 3 kg/m² en hoger. Foundation geeft een hoge vroege productie en kan ook lang doorgeteeld worden, waarbij Botrytis of gele stammen geen probleem is met Foundation." Volgens Ammerlaan onderscheidt de tomaat zich op de dieprode kleur, houdbaarheid en vooral ook op smaak. "De Foundation zit nu op een suikergehalte/Brix van rond 5 en twee weken na oogst krijgt hij nog steeds een goede beoordeling van de keurmeesters."


Harm Ammerlaan met de Foundation-tomaat


Ook Cor Disselkoen kwam even kijken

Uniformiteit
Tomatenteler Bart de Bakker voegt nog een element van de Foundation toe: "De uniformiteit van de trossen is handig. Daardoor gaan de tomaten makkelijker in een doos. We hebben nog nooit een kas tomaten gehad die er zo super op stonden." Tomatenteler Roel concludeert: "We hebben dit seizoen een keer een klacht gekregen over de kwaliteit van de tomaten. Ik kon het me niet voorstellen en ze zijn teruggekomen voor de controle. Er was niets mis mee. Twee weken later waren ze nog goed."


Bart de Bakker geeft uitleg aan Tom Vlaemynck en Kurt Demuyt van het bedrijf Tomato Masters


Team Nunhems!


Voor meer informatie:
Bayer CropScience
Veronique Savelkoul, Sales Specialist Tomaat
Mobiel: +32 (0) 471 25 23 03, e-mail: veronique.savelkoul@bayer.com
Harm Ammerlaan, Account Manager Tomaat
Mobiel: +31 (0)6 3495 9057, e-mail: harm.ammerlaan@bayer.com

De Bakker Westland
Roel de Bakker
Bovendijk 67a, 2295 RX Kwintsheul
Telefoon: 06-52052554
www.bakkiefietsen.nl
Verkoop via DOOR