Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: krapper aanbod en vastere prijzen kropsla

De in ieder geval in sommige gebieden regenrijke zomer maakt zich bij de Duitse vollegrondsproductie van kropsla steeds sterker bemerkbaar, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. Aan de ene kant is er veel oogstuitval op de akkers vanwege een slechte kwaliteit, wat het aanbod kleiner maakt. Aan de andere kant ontbreekt het momenteel aan oogstrijpe sla als gevolg van de lang aanhoudende belemmeringen bij het uitplanten tijdens de regenperiodes.

Een andere reden voor het krappe aanbod is vertraging bij de groei van de opvolgende slaculturen. De groei heeft zich vanwege de korter wordende dagen en lage temperaturen verlangzaamd, waardoor er geen snelle overgang van het ene naar het andere ras te verwachten valt.

Ondanks dat de afzet vanwege de vakantieperiode relatief rustig verloopt, worden kwalitatief goede waren in toenemende mate moeilijker verkrijgbaar. Vooral het zuiden en westen van Duitsland, maar ook de noordelijke teeltgebieden, hebben duidelijk kleinere hoeveelheden te bieden dan tot nu toe het geval was. Dit heeft inmiddels ook al tot duidelijke prijsstijgingen geleid. Belgiƫ biedt echter voorlopig nog wel kropsla tegen relatief gemiddelde condities aan, wat vooral in de aangrenzende West-Duitse gebieden nog een iets remmende invloed op de prijsontwikkeling heeft. De basistendens is echter duidelijk: een krapper aanbod en vastere prijzen. Want ook bij andere bladslasoorten is dezelfde ontwikkeling te zien.
Publicatiedatum: