Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ted Duijvestijn over luchtgedroogde tomaat

"Gezond product weggooien? Dat kan ik niet aan mezelf verkopen"

"Als je zo bezig bent met de verduurzaming van een proces en je kunt vervolgens een deel van je product weggooien, dan voelt dat onethisch." Dat vertelt tomatenteler Ted Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten over de ontwikkeling van zijn luchtgedroogde tomaten, die onder de naam Frezta in steeds meer schappen liggen.

'Mijn drijfveer komt voort uit een gevoel van verantwoordelijkheid en die heb je in de eerste plaats naar jezelf. Kloppen de dingen die je doet?' Die vraag stelde Duijvestijn zich toen het bedrijf in 2011, na het uitbreken van de EHEC-crisis, een groot deel van goede tomaten moest weggooien. Door de huidige importstop vanuit Rusland wordt het bedrijf op vergelijkbare wijze getroffen. 'Een gezond product weggooien, waar we met het hele bedrijf zoveel moeite in steken, kan ik niet aan mezelf, maar zeker ook niet aan mijn collega's verkopen.'

Lees het hele verhaal op www.debuikvan.nl
Publicatiedatum: