Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alex Vos, Banken Champignons:

"Momenteel nog geen gevolgen boycot in markt verse paddenstoelen"

Tholen - Hoewel er even onduidelijkheid was of de champignons uit de EU ook door Rusland werden geboycot - ze werden immers niet specifiek op de zwarte lijst benoemd - leert navraag bij Frugi Venta dat ook de GN-codes van champignons onder de boycot vallen.

Afgaande op bronnen in Polen zijn volgens sales manager Alex Vos van Banken Champignons, in de afgelopen dagen nog wel champignons de Russische grens overgegaan, maar er zijn ook vrachtwagens bij de grens teruggestuurd. "We vernemen dat kleine Poolse producenten compost afbestellen. Wij zien op dit moment nog geen gevolgen van de boycot in de markt voor verse paddenstoelen. Het is echter nog te vroeg om conclusies te trekken."
 
"Er worden sporadisch Nederlandse champignons direct naar Rusland geƫxporteerd. Wat dat betreft zal bij een boycot de invloed hiervan op de Poolse champignons groter zijn. Met name Oost-Polen is een grote champignonleverancier van Rusland. Onze afzetmarkten bevinden zich voornamelijk in West-Europa", besluit Alex.

Voor meer informatie:
Alex Vos
Banken Champignons
Tel: +31 24 36 67 441
A.Vos@bankenchampignons.com
www.bankenchampignons.com