Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delft Blue Water levert gietwater aan tuinders

Gietwater van hoogwaardige kwaliteit is van groot belang voor de glastuinbouw. Delft Blue Water (DBW) is een uitermate geschikt als alternatieve gietwaterbron. Na de succesvolle proef in de Demokwekerij Westland afgelopen jaar, testen twee tuinders het DBW gietwater nu in de praktijk. Het gietwater wordt geleverd aan tomatenteler Cock van Schie en chrysantenkweker Guus van Leeuwen in Kwintsheul. In totaal gaat het om een praktijkproef van circa 9 hectare aan kassen.

De tuinders gebruiken het DBW gietwater voornamelijk in de zomermaanden wanneer de gietwaterbehoefte het grootst is en regenwater maar beperkt voor handen is. Als bron voor het gietwater wordt bij de opstart gebruik gemaakt van drinkwater waarna ze overschakelen op oppervlaktewater. De filters van Delf Blue Water zuiveren het slootwater tot eersteklas gietwater. De praktijkproef in Kwintsheul moet gedurende de teeltseizoenen 2014 en 2015 aantonen dat het DBW gietwater een goede alternatieve gietwaterbron voor de toekomst is.

Vanuit de glastuinbouwsector bestaat de behoefte aan een goede betaalbare alternatieve gietwaterbron Het oplopende zoutgehalte van de huidige gietwaterbronnen in het Westland kan een knelpunt vormen. Het Hoogheemraadschap van Delfland werkt samen met de partners Evides Industriewater en Delfluent Services onder de vlag van Delft Blue Water aan een oplossing. Gezuiverd afvalwater kan in de toekomst extra worden gezuiverd zodat het geschikt is om het eigen oppervlaktewater aan te vullen en zelfs is op te werken tot eersteklas gietwater.

Bron: Hoogheemraadschap van Delfland
Publicatiedatum: