Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem Dijk Junior:

"Kassperziebonen zijn echt voor de liefhebber"

Tholen - Sinds enkele weken is Willem Dijk gestart met haar eigen kassperziebonen. Willem Dijk Junior vertelt dat ze hiervoor speciaal een teler hebben geselecteerd. "We hadden al enkele jaren geen leverancier van goede kasbonen meer, maar onze klanten vroegen er wel om. Daarom hebben we met enkele telers onderzocht wat de mogelijkheden zijn en één teler was bereid om zich in de kassperziebonen te specialiseren."



Gespecialiseerd
"Deze teler heeft ongeveer twee jaar lang oude rassen met hedendaagse rassen gekruist en dit heeft geresulteerd in een heerlijke nieuwe boon. Deze kassperziebonen zijn mals en zoet van smaak. Van deze bonen zijn nu de eerste volumes beschikbaar tot november. Het is natuurlijk geen product waar je pallets van verkoopt, maar echt kleinschalig. Onze teler is gespecialiseerd in dat soort kleinere producten. Zo teelt hij ook kassnijbonen en kapucijners voor ons. De concentratie ligt bij hem niet om megaproductie maar op een uniek product."



Luxeproduct

De prijs ligt hoger dan de 'gewone' bonen. "Je praat momenteel over prijzen van 4,5 tot 5 euro in de verkoop. We volgen hierin ook de markt, dus dat kan gedurende het seizoen nog wijzigen. Het is dus een luxeproduct voor de liefhebber die daar het geld voor over heeft. De teler selecteert en plukt de bonen met de hand, waardoor ze langer goed blijven. Alleen de beste bonen worden gepakt onder het kwaliteitsmerk Werkelijk Delicaat. In de peul van de boon zitten kleine erwtjes. Deze sperziebonen zijn niet draderig maar mals, dit betekent dat alleen de puntjes en de kroontjes afgesneden hoeven te worden voor de bereiding. Beetgaar zijn deze sperziebonen het lekkerst. Ze voelen dan nog een beetje stevig aan. Het is een echte lekkernij", besluit Willem enthousiast.



Voor meer informatie:
Willem Dijk AGF BV
Het Wolbert 1-11
7547 RA Enschede
T: 053 486 47 50
F: 053 432 59 80
M: 06 1515 01 76
E: willemjr@willemdijk.nl
W: www.willemdijk.nl