Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succesvolle wortelteelt in Frankrijk door Planète Végétal

Planète Végétal is de grootste onafhankelijke wortelteler in Frankrijk. Het bedrijf, dat gevestigd is in het hart van het natuurpark Landes de Gascogne, doet het niet alleen goed, maar probeert ook het milieu te helpen. 

Er zullen deze zomer 1 miljoen zakjes in de AGF-schappen liggen, die consumenten met één simpele klik (www.planetevegetal.com) de mogelijkheid geven om de zwarte bij uit de Landes te redden.

Tien jaar geleden begon Planète Végétal met zijn milieubeleid en sociale acties. Vorig jaar voorzag de teler de liefdadigheidsorganisatie Restos du coeur 's winters van 175 ton wortelen voor 1,2 miljoen maaltijden. Deze acties zijn goed voor het imago van het bedrijf en leverden Planète Végétal 75.000 facebookvrienden op zonder echte reclame-investeringen. 

Planète Végétal draait een jaarlijkse omzet van €20 miljoen, waarvan 8-10% uit de export afkomstig is. De productievolumes liggen tussen de 35.000 en 40.000 ton per jaar en het areaal beslaat 1.400 ha in Frankrijk (en 300 ha in Portugal om een sterke productie te garanderen). De 170 werknemers zijn werkzaam door de heel productieketen, omdat het bedrijf zelf zaait, oogst, schoonmaakt en verpakt.



Publicatiedatum: