Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprikaprijzen in Italië 20% lager dan 2013

Italiaanse paprikatelers hebben een moeilijk seizoen. Het aanbod is toegenomen, de prijzen zijn lager en door nieuwe regelgeving zijn enkele beschermingsmiddelen verboden. Op de binnenlandse markt is er concurrentie uit andere regio's. In Europa zijn Spaanse telers de belangrijkste concurrenten.

Het areaal paprika's is gelijk aan vorig jaar, maar de rassen die geteeld worden, leveren meer paprika's, laten de managers van het Zuid-Italiaanse F.lli Valcalcer Srl weten. Daarnaast houdt het bedrijf rekening met de periode waarin geoogst kan worden om programma's af te spreken. Gemiddeld levert een hectare meer dan 100 ton op.

"De prijzen liggen niet in lijn met 2013. Gemiddeld liggen de prijzen 20% lager. Gelukkig is de kwaliteit goed, zodat de consument de producten koopt. Het seizoen is nog in volle gang en we hebben er vertrouwen in dat, ondanks het toegenomen aanbod, het gemiddelde in de komende maanden beter zal zijn."


Lapillo paprika.


De binnenlandse concurrentie komt vooral van telers op Sicilië, waar het seizoen bijna voorbij is. Op Europees niveau komt de meeste concurrentie uit Spanje. F.lli Valcalcer levert de paprika's aan Alma Seges PO, waar het bedrijf lid van is. De rest gaat naar de verwerkende industrie. In beide situaties komen de producten uiteindelijk op de binnenlandse markt

Door nieuwe regelgeving zijn een aantal beschermingsmiddelen verboden. De problemen in de voorjaar- en zomercyclus in het gebied is te wijten aan fytosanitaire redenen. "Het grootse probleem is de paprika rot, die veroorzaakt wordt door Phytophthora Capsic. Dat is vooral een probleem sinds enkele effectieve beschermingsmiddelen verboden zijn," vertelt een technicus van het bedrijf. "We proberen het nu te voorkomen met Metam K, maar de resultaten zijn niet geweldig." Andere problemen zijn virussen, maar die kan het bedrijf nog goed bestrijden met Orius.



Daarnaast zijn er dit jaar problemen met nematoden, maar die hebben de productie nog niet beïnvloed. Schimmels als Fusarium en Verticillium zijn bezig met een opmars in zuidelijk Italië. "Dat kan een groot probleem worden."
Tenslotte zorgt het wisselende weer, met name in mei en juni, voor extra moeilijkheden in de teelt.

Om de problemen het hoofd te bieden, experimenteert het bedrijf met geënte paprika's. "We hebben een aantal rijen met enten, die we aan het testen zijn, onder andere op resistentie."

Meer informatie:
Società Agricola F.lli Valcalcer Srl

S.P. 135 - Loc. Spineta, 94
84091 Battipaglia (SA)
Tel./Fax: (+39) 0828 624653
Email: f.llivalcalcer@virgilio.it
Publicatiedatum: