Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
100 tomatenrassen

Bayer CropScience Vegetable Seeds opent de deuren van de Tomaten Demokas

Tholen - Bayer CropScience Vegetable Seeds heeft gisteren in 's-Gravenzande haar Tomaten Demokas op feestelijke wijze geopend. Er was veel belangstelling voor. In kleine groepen werden afzonderlijke onderwerpen toegelicht en besproken, waarbij ook ruimte was voor discussie en vragen.

Op de nieuwe proeflocatie groeien 100 tomatenrassen. Afnemers kunnen de rassen zien én proeven. De opening onderstreept de groeiambitie van Bayer CropScience Vegetable Seeds in de tomatenmarkt.



High-tech markt

"We zijn trots dat we vandaag op deze fantastische plek onze Tomaten Demokas hebben geopend", aldus Joachim Schneider, CEO van Bayer CropScience Vegetable Seeds. "Het is pas zes jaar geleden dat we besloten hebben om tomaten voor de high-tech markt te gaan veredelen en we hebben nu al een aanzienlijk markt-aandeel. Dat komt mede door een aantal rassen die we onlangs op de markt hebben gebracht, zoals de smaakvolle cherrytomaat Competition en de trostomaat Foundation. Een eerdere introductie was de Intense-tomaat. Deze laatste heeft de eigenschap dat na snijden het vocht door de vrucht wordt vastgehouden, waardoor producten zoals salades en belegde broodjes veel smaakvoller blijven."


Uitleg in de kas

Nunhem
De basis voor het succes ligt in de zeer innovatieve veredelingsprogramma's van het bedrijf. Het belangrijkste veredelings- en onderzoeksstation staat in het Limburgse Nunhem. "Ons bedrijf heeft al meer dan 95 jaar ervaring in het veredelen van groente- en fruitrassen", zegt Schneider. "Vandaag de dag bouwen we voort op deze zeer rijke historie. Dat we binnen zes jaar succesvolle rassen hebben kunnen introduceren is een direct gevolg van onze aanpak van 'geïntegreerde veredeling', hierbij ondersteunen alle R&D-disciplines de veredelaar. We investeren jaarlijks meer dan 70 miljoen Euro in onze R&D en meer dan de helft daarvan gebeurt in Nederland. Daarmee behoren we tot leidende bedrijven in de Nederlandse kenniseconomie."


Een blik op de meer dan 100 rassen

Uitgebreider assortiment
"De klant vraagt tegenwoordig om een veel uitgebreider assortiment", aldus Michel Ten Hacken, Global Head of Marketing & Sales bij Bayer CropScience Vegetable Seeds. "En daar spelen we met onze veredelingsprogramma's natuurlijk op in. Het is dus ook van groot belang om deze locatie in het Westland te hebben. Onze klanten kunnen hier met eigen ogen de rassen bekijken. Maar de Tomaten Demokas is vooral ook een plek waar de bezoeker de tomaten kan proeven en zelf kan ervaren waarom de consument deze tomaten zal willen kopen."

"Smaak en vruchtkwaliteit zijn onderscheidende factoren", aldus Ten Hacken. "Maar voor onze klanten zijn ook de teelttechnische aspecten zeer belangrijk. De rassen moeten een goede opbrengst hebben en goed groeien onder diverse omstan-digheden. In de Tomaten Demokas zijn al deze aspecten voor onze klanten te zien."

Bekijk de fotoreportage van de opening hier.

Voor meer informatie:
Bayer CropScience
Jan Wisse
Tel: +31 297 280 395 / +31 6 22 66 9 888
jan.wisse@bayer.com
www.bayer.nl