Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
videoreportage Nature's Heat

Zeven telers betrokken bij aardwarmteproject Kwintsheul

Zeven teeltbedrijven zijn betrokken bij de ontwikkeling van de Kwintsheulse aardwarmtebron Nature's Heat. Dat wordt duidelijk in een videoreportage over de bron, waarin tomatenteler en initiatiefnemer Paul van Schie vertelt over de plannen en verwachtingen. De vergunningen voor de bron zijn rond - nu proberen de betrokkenen de financiering rond te krijgen.




Paul van Schie vertelt dat aardwarmte niet alleen goed is voor het milieu, maar ook stabiliteit in de energie-situatie van de deelnemende bedrijven brengt. Zelf is hij sinds 2010 bezig met opsporingsvergunningen en subsidies. Inmiddels, vier jaar later, is het bedrijf Nature's Heat opgericht. Daarin participeren zeven teeltbedrijven: Panda, Van der Drift, trostomatenkwekerij P en R Zwinkels, paprikakwekerij T&E van Ruijven, Duijnplant en R.C. van Zeijl. Dat betekent dat er warmte uit de grond gehaald gaat worden voor tomaten, paprika, aubergines, strelitzia, roos en potplanten.



Inmiddels is de vergunning voor Nature's Heat rond, evenals verschillende subsidies. Nu zijn de betrokken bedrijven de financiering rond te krijgen. Theo Duijvestijn is in ieder geval enthousiast: aardwarmte past bij de duurzame doelstellingen van de gemeente. Daarom zijn ook zij enthousiast over het project.

Ook komen meer betrokkenen van het project aan het woord: Frank Binnenkamp van Westland Infra en Patrick Zwaan van Rabobank Nederland en Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland.




Voor meer informatie: Nature's Heat
info@naturesheat.nl
Publicatiedatum: