Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: mogelijke koopimpulsen bij kropsla door stijgende prijzen ijsbergsla

De vraag naar kropsla in Duitsland vertoonde in week 14 geen grote dynamiek. Ondanks veel speciale acties met aanbiedingen vanaf 0,59 euro per stuk en een gemiddelde prijs van 0,88 euro per stuk, konden de consumenten kropsla in de winkel nauwelijks goedkoper inkopen dan in week 13. Ook de prijsverschillen tussen kropsla bij de discounters en de reguliere levensmiddelenhandel waren nog relatief klein, meldt de Duitse Agarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website.

In week 15 was het aantal acties met voordeligere prijzen al hoger dan in de voorgaande weken. Aangezien tegelijkertijd ijsbergsla momenteel duurder wordt, kan dit in de komende periode voor sterkere koopimpulsen zorgen.

Het aanbod aan kropsla uit Duitse productie komt momenteel steeds meer op de markt. De beschikbare hoeveelheden uit de kassenteelt zijn in alle regio's verder gestegen. In Belgiƫ heeft de markt zich in de loop van week 14 verder gestabiliseerd vanwege de verbeterde vraag. De Duitse markt neemt nog steeds aanzienlijke hoeveelheden van Belgiƫ af, ook gezien het nog bestaande prijsvoordeel. Dit wordt echter steeds minder, vanwege de toenemende zelfverzorging.
Publicatiedatum: