Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzetgroei voor telerscoöperaties in Duitse Baden

De telerscoöperaties uit de Duitse regio Baden, gevestigd in Bruchsal, Oberkirch, Vogtsburg en het eiland Reichenau, bereikten afgelopen jaar bij de verkoop van 104.000 ton groenten en fruit samen met hun verkoopmaatschappijen een omzetgroei naar 151,6 miljoen euro, meldt de Duitse website Gabot.de.

"Het afgelopen voorjaar had de minste zonuren sinds het begin van de weerregistratie. Dit trof onze teeltregio en onze telersbedrijven na de kleine oogsthoeveelheid in het voorgaande jaar bijzonder zwaar. Ons motto luidt tenslotte: 'Meer zon. Meer smaak!' Het is heuglijk nieuws dat de totale omzet van onze coöperaties desondanks is toegenomen. Bij de telers zijn vanwege het koude weer tot eind mei echter duidelijk hogere energiekosten ontstaan", stelde dr. Roman Glaser, de voorzitter van 'Marktkontor Obst und Gemüse Baden e.V.' onlangs vast bij de persconferentie die tijdens de jaarlijkse ledenvergadering gehouden werd.

Het seizoen 2013 had duidelijk laten zien hoe zeer de vollegrondsteelt en de beschutte teelt onder folietunnels en in kassen afhankelijk is van zon en het weer. Hoewel de grond tot maart bevroren was, trad vorstschade slechts sporadisch op. De zonnestraling was te gering en kon de grond ook bij de beschutte teelt niet voldoende verwarmen. De aspergeoogst uit beschutte teelt begon dan ook betrekkelijk laat, namelijk pas op 24 maart. De oogsthoeveelheid steeg in de daaropvolgende weken slechts langzaam. Bij de goede verkoopprijzen ontbrak het aanbod.



Publicatiedatum: