Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
start seizoen

Kwekerij Van Bree-Rijks breidt teelt Tom4life verder uit

Met een bijna dertigjarige ervaring in het telen van tomaten, maakte Kwekerij Van Bree-Rijks uit het Limburgse Meijel in 2012 de keuze over te stappen op het telen van de kwalitatief hoogwaardige Lyterno trostomaat onder de naam Tom4life. Dit blijkt de juiste keuze want na twee uiterst succesvolle seizoenen is de kwekerij voor het teeltjaar 2014 uitgebreid met bijna 3 hectare om aan de vraag uit de markt te kunnen voldoen. Op 17 maart jongstleden werd de eerste oogst van 2014 bij ZON Fruit & Vegetables aangeboden.

Kwekerij Van Bree-Rijks maakte in 2012 de keuze om zich te specialiseren met een onderscheidend product. De kwekerij stapte dan ook over op het telen van een ander ras; de lycopeen-rijke Lyterno trostomaat. Deze wordt sindsdien door de kwekerij onder de naam Tom4life op de markt gebracht.



In het eerste teeltjaar kreeg Tom4life meteen het vertrouwen van een aantal prominente retailers in binnen- en buitenland. De vraagt blijft toenemen, wat betekent dat Tom4life dit teeltjaar haar productie dan ook uitbreidt met bijna 3 hectare.

De Lyterno trostomaat is een fijnere tomaat van ongeveer 100 gram met een uitstekende smaak. De tomaat heeft een donkerrod kleur met sterke, groene delen. Lyterno is een tomaat, die een hoger lycopeengehalte heeft dan de gangbare rassen. Lycopeen staat bekend om de positieve invloed op de gezondheid.

Peter van Bree, eigenaar: "Met Tom4life spelen we in op de behoefte aan eerlijke kwaliteitsproducten in de markt, en onderscheiden we ons ook bij de steeds bewustere consument met een gezonde en lekkere tomaat. Door onderscheidend te telen en de producten onder de naam Tom4life aan te bieden, kan het product beter in de gehele keten gevolgd worden, waardoor de kwaliteit nog beter gewaarborgd is. Dat dit aanslaat kan afgelezen worden aan het uitbreiden van onze productie met ingang van dit jaar. De aanhoudende vraag uit binnen- en buitenland geeft ons vertrouwen voor de toekomst."

Tom4Life is te verkrijgen in elke gewenste verpakking, bijvoorbeeld in kleinverpakking evenals flowpack. Ook het verpakken gebeurt op de Kwekerij waardoor de keten kort blijft. Onlangs lanceerde Tom4life een geheel nieuwe website en bedrijfsbrochure: www.tom4life.nl

Voor meer informatie:
Kwekerij Van Bree-Rijks
Peter van Bree
Platveld 22
5768 PV MEIJEL
T 077-4669222
E info@tom4life.nl
I www.tom4life.nl

Voor verkoopinformatie:
ZON fruit & vegetables
Venrayseweg 104
5928 RH VENLO
077-323 9690
www.zon-business.com