Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tips voor teelt van zeekraal in de vollegrond

Geïnteresseerd in de teelt van zeekraal? Het boekje 'Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond' en een tweetal protocollen geven informatie over het opzetten van een nieuwe teelt of het verbeteren van de bestaande teelt van zeekraal.

Sinds enkele jaren wordt in Nederland zeekraal op kleine schaal commercieel geteeld. Om de teelt in de volle grond te optimaliseren, is de effectiviteit van een aantal maatregelen zoals zaadkieming, bemesting, onkruidbestrijding en oogst onderzocht. Dit heeft geleid tot een teelthandleiding en een protocol voor veldbewerking, teelt, oogst en schoning van zaad.



Zoutminnende plant zeekraal

Zeekraal (Salicornia spp.) is een éénjarige, zoutminnende plant die groeit langs de kust op slikken en schorren of op zoute gronden. Het is één van de weinige planten die zout nodig hebben voor hun groei. Zeekraal is een interessant gewas om te telen: het wordt gegeten als kruid of als (rauwe) groente. Behalve als voedsel, wordt zeekraal ook toegepast bij olieproductie, veevoer en waterzuivering. Het gewas kan tussen mei en augustus meerdere keren worden gesneden.

Zie voor meer informatie heb boekje 'Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond'.


Bron: WageningenUR

Publicatiedatum: