Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vogelverschrikker in kerstmanpak nergens voor nodig

Britse telersvereniging: geen tekort aan kerstspruitjes

De British Growers' Association ontkent stellig dat er in aanloop naar kerst te weinig spruitjes zijn in Groot Brittannië. Spruiten zijn een traditioneel onderdeel van het kerstdiner en volgens Tesco moet alles op alles gezet worden om de spruiten te beschermen tegen de hongerige houtduiven.

"In december lopen de spruiten het meeste risico, wanneer de netten er afgaan voor het oogsten", vertelt inkoper Lance Canavan. "Telers hebben van alles geprobeerd qua afweermiddelen (onder anderen vliegers in de vorm van haviken), maar na een tijdje raken de vogels eraan gewend en worden de middelen minder effectief. Deze week zijn we begonnen met kerstvogelverschrikkers om te zien of ze de kerstspruitjes van onze klanten kunnen beschermen. Tot nu toe heeft het gewerkt."

Onzin, vindt James Hallet van de BGA. Volgens hem is er tot aan het voorjaar sprake van een prima oogst. Beter zelfs dan vorig jaar, toen er een een koude en natte zomer aan vooraf ging. "De spruitjes zijn nu volgroeid en dus kunnen de duiven niet zo'n impact hebben als wanneer de planten net de grond in zijn gezet. Momenteel is de kwaliteit uitstekend en hebben de duiven geen invloed op de voorraad. Er is wel sprake van een groeiende duivenpopulatie, en we moeten de gewassen zeker tegen hen beschermen, maar op dit moment wordt de beschikbaarheid van de kerstspruiten niet beïnvloed door de gevederde vrienden."

Source: supplymanagement.com
Publicatiedatum: