Enza Zaden teelttip paprika week 51

"Algemeen is door plantenkwekers goede paprikaplant afgeleverd"

De meeste planten zijn, in zowel vroege als late zaaidata, inmiddels geplant. Het nieuwe seizoen teelttips van Enza Zaden is dan ook van start gegaan. Over het algemeen is er door de plantenkwekers een goede plant afgeleverd.

Weersomstandigheden
In tegenstelling tot voorgaande jaren, waarbij we tot week 52 te maken hadden met winterse omstandigheden, hebben we dit jaar te maken met mildere omstandigheden. De buitentemperatuur is hoger geweest dan de gemiddelde waarden. Hierdoor is de start van de teelt gemakkelijk en zonder veel problemen verlopen.

Temperatuur
Om de inworteling in de mat goed te laten verlopen, hanteren we een kastemperatuur van minimaal 20°C direct na het planten. Na 2-3 dagen kunnen we de kastemperatuur naar 22°C dag en nacht instellen onder een gesloten scherm. Dit scherm gaat open als door instraling de kastemperatuur op niveau wordt gehouden met behulp van de minimum buis. Druppel met een EC van 3-3,5. Deze mag onder een extra foliescherm naar 4EC. Wanneer de planten zijn ingeworteld, verlagen we de stooktemperatuur in de nacht en de dag naar minimaal 20°C-20,5°C. Zorg voor voldoende activiteit door een minimale buis van 45°C in te stellen en begrens de maximale buis bij eventuele winterse omstandigheden op 55°C, zodat de planten niet kapot worden gestookt.

Maatwerk
Het gebruik van vast folie kan een positief effect hebben op de groei van het gewas, maar het zorgt soms ook voor een dood klimaat. Zorg dan ook te allen tijde voor een vochtdeficit van >3gr/m3, bijvoorbeeld door vochtafhankelijk te luchten op of kort boven de stooktemperatuur. Hierdoor maken wij een stevige en gezonde plant. Probeer de CO2- dosering de komende weken te beperken tot een maximale waarde van 500ppm. Door de lage lichtintensiteit is de toegevoegde waarde van CO2 beperkt en afhankelijk van de zuiverheid van de gedoseerde CO2 kunnen we zelfs schade aan het gewas voorkomen.

Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB
Enkhuizen
T +31 (0)228 350 100
F +31 (0)228 315 960
info@enzazaden.nl
www.enzazaden.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven