Spanje: Invloed van CO2 op groei paprika ontdekt

Wetenschappers uit het Spaanse Murcia hebben de fysiologische mechanismen geïdentificeerd die de plantengroei reguleren onder hogere CO2-concentraties. Resultaten van de studie, net gepubliceerd in het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Physiologia Plantarum, zullen naar verwachting helpen om de paprikaproductie te verbeteren.

In de afgelopen jaren heeft het onderzoekscentrum IMIDA de gevolgen van CO2-toename op planten onderzocht. "Zo kunnen we meer te weten komen over de mechanismen en metabole processen die veranderd worden wanneer planten lijden aan abiotische stress, zoals een te hoog zoutgehalte," aldus een van de wetenschappers.

Er is ontdekt dat verschillende hormonen, zoals indoolazijnzuur en cytokininen, direct betrokken zijn bij de regulatie van de groei onder een hoog CO2-gehalte. Deze verandering veroorzaakt veranderingen in de stikstofbehoefte en bij de fotosynthese.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven