Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Invloed van CO2 op groei paprika ontdekt

Wetenschappers uit het Spaanse Murcia hebben de fysiologische mechanismen geïdentificeerd die de plantengroei reguleren onder hogere CO2-concentraties. Resultaten van de studie, net gepubliceerd in het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Physiologia Plantarum, zullen naar verwachting helpen om de paprikaproductie te verbeteren.

In de afgelopen jaren heeft het onderzoekscentrum IMIDA de gevolgen van CO2-toename op planten onderzocht. "Zo kunnen we meer te weten komen over de mechanismen en metabole processen die veranderd worden wanneer planten lijden aan abiotische stress, zoals een te hoog zoutgehalte," aldus een van de wetenschappers.

Er is ontdekt dat verschillende hormonen, zoals indoolazijnzuur en cytokininen, direct betrokken zijn bij de regulatie van de groei onder een hoog CO2-gehalte. Deze verandering veroorzaakt veranderingen in de stikstofbehoefte en bij de fotosynthese.
Publicatiedatum: