Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije: Kas met schuifdak 12 maanden per jaar productief

Het bedrijf Hasel Tarim in Antalya nam onlangs een kas met schuifdak in gebruik om te gebruiken voor een verscheidenheid aan proeven en zaadproductie. Een eis was echter dat de nieuwe kas jaarrond zou kunnen draaien, ook met temperaturen van -6 C tot 41 C.



April 2013


Na enkele tomatenproeven eerder dit jaar, besloot Hasel Tarim met een sla-oogst nog wat extra inkomsten te genereren. De onderneming koos voor sla omdat de prijzen voor sla doorgaans hoger zijn in deze tijd van het jaar als gevolg van de verminderde aanvoer van conventionele kassen.



Juni 2013

Van 28 april tot 22 augustus werden er komkommers, meloenen en paprika's geproduceerd. De plantdichtheid nam met 20% toe, ofschoon temperaturen tot bijna 40 graden stegen en er sprake was van 80% luchtvochtigheid. Er kon gesneden worden in de omvang van het personeelsbestand, omdat de arbeiders in staat waren om productiever te werken als gevolg van de comfortabele werkomstandigheden.


Augustus 2013 +

Eind augustus werden er komkommerzaden geplant en jonge tomatenplanten werden getransplanteerd met een dichtheid van 3,4 planten per vierkante meter. Hoewel de luchttemperatuur 39 graden was, waren er geen verliezen van planten of bloemen als gevolg van de hitte.








Meer informatie:
Email: enews@cravo.com
www.cravo.com
Publicatiedatum: