Italië: Goede vraag naar groente van Trocadero

De Italiaanse coöperatie Coop Sole is gespecialiseerd in de productie en distributie van groente. De onderneming in Campania verscheept onder meer naar Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Polen en Oost-Europa. "We zijn tien dagen geleden begonnen met het oogsten van de Trocadero sla en afgezien van een aantal problemen door de hoge temperaturen is de kwaliteit uitstekend," aldus directeur Pietro Ciardiello.


Rapen.

Coop Sole staat ook bekend om zijn rapen. "Rapen zijn vrij populair ondanks het weer," zegt Pietro. "De vraag naar Trocadero is goed, hoewel het moeilijk is om te streven naar hogere prijzen met zulke hoge temperaturen. We hebben het nu over € 2,50 voor 6 koppen en € 3,80-4,00 voor kratten van 12, maar het grootste deel van onze productie zal beschikbaar zijn tussen eind december 2013 en januari/februari 2014. Dus we hopen dat we tegen die tijd betere prijzen zullen hebben."


Trocadero sla.

"We zijn ook erg druk met rode en gele paprika's tot en met december. Deze leveren we vooral aan de binnenlandse detailhandel. Kwaliteit is uitstekend, beter dan in de zomer, omdat het toen te warm was. Prijzen van paprika's zweven tussen de € 1 en 1.20/kg."


Red oblong paprika.

Wat betreft de winteraardbeien (in de foto hieronder) concludeert Pietro Ciardiello dat "we net zijn begonnen met het oogsten van de uitstekende San Andreas, die wij zowel in Italië verkopen als in het buitenland (vooral Duitsland en Oostenrijk). Prijzen variëren van € 1 voor 250g-pakketten tot € 5,20 voor single-layers."Contact:
Cooperativa Sole
Via Prov.le Parete - Tre Ponti
Parete (CE)
Tel.: (+39) 081 5036887
Fax: (+39) 081 5035111
Email: info@coopsole.it
Web: www.coopsole.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven