Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dalsem bouwt rozenkas in Mordovië, Rusland

Het Nederlandse bedrijf Dalsem legt in de Russische republiek Mordovië een kassencomplex aan voor de teelt van rozen. In de stad Tengoesjevo zal een nieuw complex verrijzen van het bedrijf Mir tsvetov (Bloemenwereld), zo is in juni besloten. De onderneming heeft vestigingen in Kadosjkino en Tengoesjevo. In 2008 werd de oppervlakte van het kassencomplex in Kadosjkino al verdubbeld tot zes hectare. Bij de bouw ervan is gebruik gemaakt van technologie, materialen en apparatuur van de Nederlandse kassenbouwer Dalsem.
 
Italiaans landschap
Bovendien opende het bedrijf in 2008 een kassencomplex in Tengoesjevo met een oppervlakte van drie hectare. Dit kassengebied wil men nu uitbreiden tot zes hectare, wat om een investering vraagt van bijna 8 miljoen euro. Dalsem levert de benodigde apparatuur. Volgens directeur Jan Pieter Dalsem zal het uiterst moderne kassencomplex langdurig een hoge omzet kunnen halen. Tijdens zijn bezoek raakte hij onder de indruk van Saransk, de hoofdstad van Mordovië. De omgeving van deze, in zijn ogen, mooie, schone en interessante stad deed hem aan Italië denken.
 
Rooskleurig
Dankzij grote investeringen staat de sierbloementeelt in Mordovië er de laatste jaren rooskleurig voor. In de afgelopen vijf jaar werden meer dan 75 miljoen rozen geteeld. Door de introductie van moderne methoden van gewasbescherming en andere maatregelen slaagde men er het afgelopen jaar in om de productie met 30 procent te verhogen, dat wil zeggen tot 236 rozen per vierkante meter per jaar.

Bron: Rusinform
Publicatiedatum: