Paddenstoelendieven in de Duitse Eifel

In de bossen van de Duitse Eifel zijn paddenstoelenverzamelaars actief die het gemunt hebben op dure specialiteiten voor de verkoop zoals eekhoorntjesbrood. Daarbij zijn ze ook nog eens agressief. De 'Waldbauernverband Nordrhein-Westfalen' eist daarom dat er in de herfst van 2014 voor het eerst een grote afgesproken actie tegen deze paddenstoelenverzamelaars opgezet wordt. Zij hebben deze actie 'Pilzmarathon Eifel' gedoopt.
 
"De boswachters kunnen deze goed georganiseerde groepen van paddenstoelenverzamelaars zelf niet meester worden. Een gezamenlijke actie met onder meer de politie zou kunnen helpen" zegt verenigingsvoorzitter Philipp Heereman. Zo ziet Dietrich von Nesselrode, secretaris van districtsgroep Waldeifel, het ook: "Zonder overheidsondersteuning zal het niet lukken om het ontaarde verzamelen in de bossen een halt toe te roepen." Daarbij wijst hij ook op het stijgende geweld dat de verzamelaars gebruiken.
 
Dat moest laatst ook een boswachter ervaren. Bij Bad Münstereifel-Scheuren merkte hij vier mannen op die op een parkeerplaats in het bos grote hoeveelheden paddenstoelen in een auto inlaadden. Toen hij om de personalia vroeg, werd de boswachter met een mes bedreigd en aansluitend aangereden door de auto, waardoor hij gewond naar het ziekenhuis moest.
 
De paddenstoelen die verzameld worden kunnen nauwelijks of helemaal niet worden geteeld. "Dat maakt ze zo duur, omdat ze in de vrije natuur gezocht en verzameld moeten worden", aldus von Nesselrode. Dit leidt ertoe dat hele bosgebieden regelrecht geplunderd worden door professionele paddenstoelenverzamelaars.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven