"Nicolas Vandenbogaerde, Dendauw-Stragier: "Moeizame oogst"

"Vraag naar wortelen komt op gang"

Tholen - De wortelen worden op dit moment geoogst en dat gaat niet heel gemakkelijk door de weersomstandigheden. "We zijn gisteren begonnen, maar het verloopt moeilijker dan anders", vertelt Nicolas Vandenbogaerde van Dendauw Stragier. "Momenteel is het ook koffiedik kijken wat het weer gaat doen de komende dagen. We moeten zien dat we alles kunnen rooien om in de stockage te krijgen. De verwachting is dat eind november alles binnen is. Iedereen is nu druk bezig met rooien en stockeren. Als we een deel niet kunnen rooien, zal er een tekort komen, maar daar is nu nog geen sprake van. We moeten nog zien hoe de kwaliteit is en de verhouding aarde/wortel per box. Dat zijn allemaal factoren die meespelen."

Dezelfde afnemers
Volgens de handelaar begint de vraag een beetje op gang te komen. "Er is zeker handel en ook gaat er wat weg voor export. Ik hoorde dat Rusland momenteel ook vraagt. Wij hebben elk jaar dezelfde afnemers zowel uit het binnenland als Frankrijk en andere exportlanden. De vraag verschilt per jaar. Vragen ze enkele procenten meer, dan hebben we veel werk. We werken al jaren samen met dezelfde afnemers en af en toe zit er een nieuwe tussen. We springen niet van de hak op de tak. Momenteel mogen we niet klagen. We hebben ons werk.""De prijzen zijn vorige week wat naar boven gegaan door het extreem natte weer, maar nu er weer wat meer aanbod is, zijn ze enkele centen gedaald. Wat dat zal geven naar de winter toe? We hopen allemaal op goede prijzen dit seizoen. Hopelijk verloopt de rooiperiode goed en dan kunnen we pas zeggen hoeveel volume we hebben. Voorlopig is de eerste raming dat er geen mega opbrengst is, maar een normale oogst. Als die binnen verwacht ik dat de export ook zal aantrekken."

Dendauw-Stragier teelt, bewaart, verwerkt en levert jaarrond verse wortelen. Het bedrijf biedt diverse verpakkingsmogelijkheden zoals schaaltjes, zakken, kisten en big bags. Ook wordt op vraag van de klant speciale verpakkingen aangeboden. Afnemers zijn groothandelaren en supermarkten. Het bedrijf bedient met name de binnenlandse markt, maar ook Frankrijk is een belangrijke afnemer. Daarnaast biedt Dendauw-Stragier geschilde wortelen, die worden geleverd voor de verwerking, het vierde gamma.

Voor meer informatie
Nicolas Vandenbogaerde
NV Dendauw-Stragier
Steenovenstraat 79
8760 Meulebeke - Belgiƫ
Tel: +32 (0)51488574
Fax: +32 (0)51 489074
www.dendauw-stragier.be
info@dendauw-stragier.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven