Ronald Krikke, CombiVliet:

"Rollertraps HSI hangen 38 weken naar tevredenheid"

Tholen - CombiVliet is producent van cherrytomaten, grove trostomaten en pruimtrostomaten met totaal 8 productie locaties met een totaal van ca 80ha. Bij Combivliet wordt er gewerkt met de rollertraps van HSI. De lijmrollen hangen inmiddels 38 weken naar volle tevredenheid in de kassen. "Een behoorlijke verbetering wat betreft levensduur", vertelt Ronald Krikke van Combivliet.

Het Aalsmeerse bedrijf Hortus Supplies International levert sinds enige tijd eigen rollertraps met opvallend langere levensduur. De op maat gemaakte lijmrollen zijn geschikt voor het mechanisch wegvangen van schadelijke insecten. De traps zijn gemaakt van UV-bestendige folie en kunnen daardoor in de belichte teelt gebruikt worden. De lijm druipt ook bij hogere temperatuur niet.
Gehele teeltseizoen
Voor tomatenkwekerij CombiVliet genoeg argumenten om de rollertraps in de kas te hangen. "We waren al een aantal jaren op zoek naar een lijmrol die gedurende het gehele teeltseizoen blijft hangen en goed functioneren", vertelt Ronald Krikke, verantwoordelijk voor de gewasbescherming bij CombVliet. De HSI rollertraps hangen inmiddels 38 weken in de kas. "Tot nu toe hebben we er geen aanmerkingen op", stelt Krikke. "Op de cherry-bedrijven, lage kassen, worden de lijmrollen het meest belast door wind en temperatuurschommeling. Ook daar hangen de lijmrollen na 38 weken nog steeds naar tevredenheid." De bestelling voor volgend seizoen komt er dan ook zeker aan.

Afrollen
"Het afrollen/behandelen is iets wat ook wij hebben moeten leren/ondervinden", vervolgt Krikke. "Dat doen 2 medewerkers met een speciaal ontworpen lijmrol apparaat. Op de ene locatie waar dat niet mogelijk is, worden ze er handmatig met een tors ingetrokken." Op de nieuwe locatie op NoordVliet zijn de lijmrollen voor het nieuwe seizoen geplaatst voor het touwhangen. "Dit was vrij eenvoudig en de snelste methode van plaatsen."


Ronald Krikke van CombiVliet

Maatwerk
De rollertraps van HSI worden op maat gemaakt. Daarnaast is het bedrijf samen met telers aan de slag om het model eventueel nog verder te verbeteren. Zo is er met CombiVliet gesproken over de lijmverdeling op de rol en het einde van de markering. "HSI staat open voor verbeteringen en vertelde hier graag aan mee te willen werken", aldus Krikke en de bestelling voor volgend seizoen komt er dan ook zeker aan.


Hortus Supplies International
Aalsmeerderweg 103-b
1432CJ Aalsmeer
www.hsibv.nl
nico@hsibv.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven