Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen goed oogstjaar voor Spreewald-augurken

De groentetelers in het Duitse Spreewald hebben dit jaar onder de ongunstige weersomstandigheden geleden en slechts 35.000 ton augurken geoogst. Dat is 6.000 ton minder dan vorig jaar, zo deelde de Spreewaldvereniging afgelopen vrijdag mee. De bekende Spreewald-augurken werden dit jaar op 670 hectare geteeld, waarvan 27 hectare gebruikt werd voor biologische teelt. Op de akkers bij Golßen werd als pilotproject voor het eerst een volautomatische oogstmachine ingezet.
 
Reeds het uitzaaien van de augurkenplanten liep vanwege het natkoude voorjaar twee weken vertraging op. Eind mei tot begin juni volgde ook nog sterke regenval. Op sommige akkers moest hierdoor 80 tot 90 procent nagezaaid en nageplant worden. Dankzij het warme weer vanaf de tweede helft van juli tot begin september konden de telers het oogstverlies echter binnen de perken houden.
 
Publicatiedatum: