Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verkoopprijs 25% van kosten

Italië: Huidige tomatenmarkt rampzalig

Het Italiaanse bedrijf F.lli Lo Giudice teelt tomaten, paprika, artisjokken en courgettes in Gela. De firma heeft ernstig te leiden onder de tomatenmarkt. Zo'n anderhalve ton aan onverkochte tomaten moet waarschijnlijk worden vernietigd. Antonio Lo Giudice legt uit dat ze tenminste 40 eurocent per kilo moeten opbrengen om de kosten te dekken, maar de huidige verkoopprijs haalt amper de 10 cent. 



Er is de nodige concurrentie, zeker uit Nederland, maar zulke lage prijzen kan het bedrijf niet verklaren. "Als deze lage prijsniveaus aanhouden, zou dat wel eens rampzalige gevolgen kunnen hebben," zegt Antonio. 






Een ander pijnpunt voor F.lli Lo Giudice is de watervoorziening. "We hebben geen water op het moment. We hebben grote investeringen om regenwater op te vangen en hebben een reservoir gebouwd van 1 hectare dat tot 50.000 kubieke meter kan opslaan. We kunnen alleen maar hopen dat het regent binnenkort."



Contact:
Antonio Lo Giudice
Società agricola semplice F.lli Lo Giudice

Gela (CL)
Tel./Fax: (+39) 0933 909401
Cell.: (+39) 345 3570552 / 337 955105
Email: societalogiudice@virgilio.it
Publicatiedatum: