Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dit jaar bouw van nieuwe vergistingsinstallatie

Mydibel investeert fors in productie en logistiek

Mydibel bestaat 25 jaar in 2013. Dit laten ze niet ongemerkt voorbij gaan. De site in Moeskroen is veranderd in een opvallende blikvanger. Het state-of-the-art automatisch hoogbouwmagazijn kreeg een prachtige aankleding die de merkidentiteit van het bedrijf communiceert. Naast de recente lancering van een nieuwe corporate identity en packaging design, werden ook heel wat investeringen gedaan op vlak van productie en logistiek.



Productie, logistiek, opslag
In 2011 werd een nieuwe aardappelverwerkende productie-eenheid gebouwd waar
aardappelspecialiteiten zoals kroketten, aardappelnootjes, rösti en verse puree worden gemaakt op basis van vérse aardappelen. Deze nieuwe eenheid is de meest moderne in zijn soort. Aansluitend kwam er een logistiek centrum met 8 laadkaaien en een volautomatisch vrieshuis, dat komaf moet maken met de externe opslaglocaties en moest toelaten om efficiënter te werken. Het distributiecentrum van 6000m² en 32m hoog biedt plaats aan 31.000 paletten en werkt volledig
automatisch. Er komen geen handen meer aan te pas totdat de pallets in de vrachtwagen worden geladen. Per uur kunnen zo'n 120 pallets worden geladen.
Ook bijzonder aan het automatisch hoogbouwmagazijn is dat de Orbiter – een compact opslagsysteem op basis van shuttles die de pallets in kanalen kunnen verplaatsen - de pallets volledig in de juiste volgorde voor de vrachtwagens uitsluist (sequencing). Dat is vrij uniek in de sector. Op die manier is er geen grote expeditiezone nodig en kan zeer efficiënt gewerkt worden.



Flexibiliteit
Carlo Mylle onderstreept het belang van deze investeringen voor de Mydibel groep. "Door het grote competitieveld in onze sector is het belangrijk om doordachte investeringen te maken om zo onze klanten een betere service te kunnen bieden. Dit in vele opzichten: reductie van algemeen kostenplaatje, vlottere orderopvolging, accurater voorraadbeheer, snellere verlading enz. Wij zijn overtuigd dat onze flexibiliteit hierdoor sterk verhoogt." De aankleding in de Mydibel huisstijl maakt het geheel helemaal af en maakt de Mydibel site tot een blikvanger in de streek.
De bouw van dit ruime vrieshuis kwam er om in de lange termijn-groei te voorzien. In de eerste plaats, om de productiegroei van de laatste jaren te kunnen stockeren én in 2e instantie ook de geplande verdere uitbreiding van het productievolume te kunnen blijven stockeren. Volgende investeringen zijn namelijk gepland binnen een termijn van 3 tot 5 jaar ter uitbreiding van de productiesites voor gesneden aardappelproducten en aardappelspecialiteiten. Deze uitbreiding vraagt op zijn beurt een investering in de aardappelwasserij en –sorteerderij. In 2013 start Mydibel met de bouw van een nieuwe vergistingsinstallatie, de grootste binnen de aardappelverwerkende industrie.

De volledige afvalstromen van de drie productiefabrieken, die men momenteel nog met vrachtwagens afvoert met als eindbestemming veevoeders, zal voortaan op de
site van Mydibel verwerkt worden tot 100% groene elektrische en thermische energie. Hierdoor zal de groene elektriciteitsproductie verdrievoudigen en het bedrijf zelf 85% van eigen elektrische energiebehoefte en 25% van de eigen thermische energiebehoefte kunnen voorzien.

www.mydibel.be
Publicatiedatum: