Derde prijs voor Kom in de Kas pompoen in Nederhemert

De derde prijs in de GRÓÓÓÓÓÓÓTE Kom in de Kas Pompoenenwedstrijd is gewonnen door Roelof Oomen uit Nederhemert. Met een gewicht van maar liefst 11.000 gram behaalde zijn pompoen in de landelijke competitie de derde plaats. Dit kweekresultaat leverde Roelof een speelgoedwaardebon van € 15,00 op. De bon is feestelijk overhandigd door Jack van Wijk, de vertegenwoordiger van Kom in de Kas regio Bommelerwaard.In het weekend van 6 en 7 april 2013 bezochten zo'n 205.000 mensen Kom in de Kas, het grootse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. De bezoekers genoten van kleurrijke bloemen, mooie potplanten en heerlijke groenten. Ook voor de kinderen waren er diverse activiteiten. Als dank voor hun bezoek ontvingen zij een zakje pompoenenzaad waarmee zij konden deelnemen aan de GRÓÓÓÓÓÓÓTE KOM IN DE KAS POMPOENENWEDSTRIJD.Ruim 200 kinderen hebben meegedaan aan deze pompoenenwedstrijd. Bij vier deelnemers is het gelukt om een pompoen te kweken, die zwaarder is dan 10.000 gram. Een heel mooi resultaat. De grootste pompoen werd gekweekt door de broertjes Jarno, Tim en Niels van Lankveld uit Boekel. Hun pompoen heeft een gewicht van 17.100 gram. Nummer twee weegt 13.300 gram en is gekweekt door Joas Benjamins uit Nieuweroord. Ook deze kwekers in dop hebben een speelgoedwaardebon in ontvangst genomen.

Volgend jaar vindt Kom in de Kas plaats op 5 en 6 april 2014. Wilt u al eerder met een groep een bezoek brengen aan de kassen? Dat kan op afspraak in 12 regio's. Kijk op www.komindekas.nl/groepsbezoek voor meer informatie.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt mede mogelijk gemaakt door FloraHolland, Dutch Produce Association, Fresh Produce Growers, Rabobank en Interpolis.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven