Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samenwerking Agro Care en Zinafresh

VB Climate realiseert 25.000m2 klimaatinstallatie in Tunesië voor Desert Joy

Sinds april dit jaar is er in samenwerking met Agro Care en Zinafresh in Tunesië een nieuw kassencomplex tot stand gekomen onder de naam Desert Joy. Het bedrijf is gevestigd op een half uur rijden vanaf de kustplaats Gabes. Desert Joy gaat tomaten telen in de maanden september tot en met juni. Vooral in de winterperiode zal er gebruik gemaakt gaan worden van de verwarmingsinstallatie, die in de kas bestaat uit een buisrail en een CO2 installatie. Tevens zijn er voorbereidingen getroffen om in een later stadium ook met een groeibuissysteem te gaan telen.



Koeling
Om het gewas te bevloeien, wordt er gewerkt met een omgekeerd osmose apparaat dat het water uit een bron oppompt, het vervolgens zuivert door het zout er uit te halen en daarna naar de substraatunit transporteert. Doordat het water met een temperatuur van 40ºC omhoog wordt gepompt en de planten hier niet tegen kunnen, heeft VB Climate een koelmachine geïnstalleerd, zodat het water uiteindelijk met een temperatuur van 15ºC naar de planten gaat. De warmte die vrijkomt tijdens dit koel/verwarmingsproces wordt, indien nodig, nog verder opgewarmd door de ketel en vervolgens direct gebruikt of opgeslagen in de buffertank. Mocht het zo zijn dat de buffer gevuld is, dan is het mogelijk dat de warmte vernietigd wordt.



VB Climate is onderdeel van VB Group te De Lier en gespecialiseerd in complete kasverwarming- en kaskoelingsinstallaties.



Voor meer informatie of dit project kunt u contact opnemen met Arthur van der Voort (a.voort@vb-group.nl) en Marco de Bruijne (m.bruijne@vb-group.nl) van VB Climate of per telefoon 0174-522222. Zie ook onze website: www.vb-climate.com



Publicatiedatum: