Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ctgb laat twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de vergadering van 25 september besloten tot de toelating van de nieuwe gewasbeschermingsmiddelen Alena en Activus Super. Verder is de toelating voor het middel Floramite 240 SC uitgebreid. Het middel Centium 360 CS werd opnieuw geregistreerd.

Alena is een onkruidbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stoffen diflufenican, jodosulfuron-methyl-natrium en mesosulfuron-methyl. Het middel wordt toegelaten in de teelt van wintertarwe. Activus Super is een middel om onkruiden te bestrijden op basis van de werkzame stoffen diflufenican en pendimethalin. Het middel mag worden toegepast in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale en spelt.

Floramite 240 SC is een insecticide op basis van de werkzame stof Bifenazaat. De uitbreiding van de toelating betreft het gebruik als mijtenbestrijdingsmiddel in aalbes, braam en framboos.

Herregistratie gewasbescherming

Centium 360 CS is een onkruidbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof clomazon. Het middel wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelten van consumptie-aardappelen, bieten, droog te oogsten erwten, droog te oogsten bonen, veldboon (voor ensilage), boon met peul (onbedekte teelt), doperwt, sluitkoolachtigen (onbedekte teelt), bloemkoolachtigen (onbedekte teelt), boerenkool (geplant, onbedekte teelt), wortelen, asperge (zaaibed, onbedekte teelt), asperges (productieveld, onbedekte teelt) en in de kleine teelten van blauwmaanzaad, winterkoolzaad, zomerkoolzaad, witte lupine, raketblad als groenbemester, spinazie (onbedekte teelt), tuinboon (onbedekte teelt), boerenkool (gezaaid, onbedekte teelt), koolraap (gezaaid), knolselderij, bleekselderij (onbedekte teelt), rabarber (onbedekte teelt), knolvenkel (onbedekte teelt).


Bron: AgriHolland
Publicatiedatum: