Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO zet feiten en cijfers land- en tuinbouw op een rijtje

LTO Nederland heeft in kort bestek een overzicht gemaakt van de belangrijkste feiten en cijfers van de Nederlandse land- en tuinbouw en de agrosector over het jaar 2012. De feiten en cijfers, samengevat op twee A4, zijn gebaseerd op gegevens van het Landbouw-Economisch Instituut (LEI Wageningen UR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het gaat om cijfers over het afgelopen jaar, tenzij anders in het overzicht vermeld. De informatie bevat cijfers over onder meer de aantallen bedrijven pers sector, het areaal cultuurgrond, de economische betekenis agrosector, de werkgelegenheid, export en het handelsoverschot.

Voorts zijn gegevens opgenomen over inkomen uit bedrijf en buiten het bedrijf, gewasbescherming, antibioticagebruik en de emissies aan CO2 en ammoniak.

Een paar opvallende cijfers:
  • Het aantal gecertificeerde biologisch ondernemingen is in 2012 amper meer toegenomen (1.509 bedrijven). Aan de groei tussen 2008 en 2011 met 2,7% per jaar kwam in 2012 een einde.
  • Tussen 2000 en 2012 is de schaalvergroting het hardst gegaan bij glasgroenteteelt bedrijven, gevolgd door groenteteeltbedrijven in open grond.
  • In 2012 had bijna 17% van de boerenbedrijven meer dan 50 hectare landbouwgrond, terwijl dat in 2000 nog maar 9% was.
Zie voor meer feiten en cijfers de site van het CBS.


Bron: AgriHolland
Publicatiedatum: